måndag, oktober 12, 2009

Rose Garden Supreme: Buffé

Betyg: 7 av 12 lyriska personer

Ibland är det svårt att recensera ett ställe. Rose Garden är ett sånt ställe. Förra recensionen är den mest lästa på vår blogg med mycket kommentarer. Vi hörde många glada tillrop under lunchen idag. Fantastico!

Ändå lyckas inte riktigt denna stämning nå oss. Visst är det en buffé som kan mäta sig med en asiatisk vecka på finlandfärjan, läsk, kaffe och dessutom 2 efterrätter. Det är rent och fräscht och bra med personal.

Grejen är att varje rätt inte riktigt når fram. Känslan blir att man skulle vilja ha lite bättre. Allt är sådär bra. Lite mindre men bättre. Men de har hittat sin publik, det var fullt och lunchgästerna var lyriska.

Pris: 89 daler

Rose Garden Supreme
Stora nygatan 5919 kommentarer:

Mattias sa...

Har de höjt priset?

Lotta sa...

hmm var där förra veckan då stod det att lunchen kostade 105 kr och kvällsbuffen 189..

Robert T. sa...

Rose Garden lär jag inte äta på fler gånger. Jag åt lunch där för ett par veckor sedan, och fick gå från jobbet redan klockan två, kallsvettig och med magknip.

Sedan tillbringade jag resten av den fredagen i ett halvkaklat rum.

Anonym sa...

Jag kan bara säga att jag brukar käka endast buffé. Deras buffé har ett väldigt stort utbud och den är helt otrolig. Dock kan jag hålla med om till en viss del, att vissa av rätterna man har ätit på andra ställen har nått fram lite bättre än de gör här. Det betyder dock inte att smaken hos Rose Garden är dålig.

J. sa...

Lite tråkigt att dom höjt priset.
Det som gör/gjorde Rose Garden Supreme var priset vs. kvalitet.
Man fick mycket pang för pengarna för det ursprungliga priset.
Som någon här sagt kan man ibland få bättre smak på grejerna på andra ställen.
Dock är det det fräschaste och trevligaste stället i den genren i Malmö.

Lunch i Malmö sa...

Vi får ursäkta. Vi skrev fel pris. Det kostade 89 kronor.
Det är nu ändrat i recensionen.

Smaken är inte dålig, men succén med Rosegarden är nog ändå inte smaken. Den beror nog snarare på att det är fräscht och vi i detta landet lite till mans älskar bufféer.

Problemet med buffé känner nog alla till. Man kombinerar fel saker och äter för mycket helt enkelt.

Annica sa...

jag ska till malmö i slutet på november. planerar att äta middag på detta stället.. min stora undran är om man behöver boka? verkar rätt välbesökt? vi är dock bara två pers.

Anonym sa...

Till Lotta:
105 kr kostar det då på lördagar och söndagar mellan 12-15. Annars så kostar det 89 som vanligt på vardagar.

Och varför de höjde priset är pga de har fel marginal, de var bara tvungna till att höja priset så de inte går med i förlust!

Anonym sa...

Vi var två mammor som åt lunch där och hade med våra bebisar, de är på 9 resp 10 månader. För att hålla bebisarna lugna, så fick de nån tesked ris + nån tomatklyfta. (Ni kanske vet vad sådana bebisar äter.) Så kom servitrisen fram och ville att vi skulle betala för bebisarna! Bebisar äter inte kinesmat - jag skulle inte drömma om att ge bebisen sån kryddad och fet mat! Ja, med litet palaver så "fick det väl gå för denna gång". Barnovänligt i högsta grad!

Anonym sa...

Kvantitet utan kvalitet. Vissa av rätterna var ju direkt oätliga och sushi riset var gummiaktigt till konsistensen. Nej, inte ett ställe som jag kommer att besöka igen eller kan rekommendera.

Anonym sa...

Mammor: Men snälla, alla fattar att ingenting är gratis, jag tror inte det var så att din lilla bebis fick betala fullt pris, sen måste man tänka på att det inte bara är maten som kostar, utan det är arbetskraften, disken, städningen etc etc.

Anonym sa...

Varit där två gånger och varje gång har jag fått tillbringa natten på toaletten... och nej jag åt inte mycket någon av gångerna. Ingen mer gång för mig.

Anonym sa...

Blev rekommenderad att äta på Rose Garden för en månad sedan och jag älskade det. Har varit där flera gånger nu!

Sushin är ju jättegod! Mongolian BBQ är ju bara sååå häftigt och dom har ju verkligen allt. Glassen är inte lika bra som Jensens men äsch, man betalar ju knappt något med tanke på hur mycket mat man äter.

Men jovisst, man äter ju liiite för mycket :)

Anonym sa...

Herregud vad detta stället har sjunkit i mina ögon. Personalen har blivit otroligt otrevliga, de kan nog inte hantera att väldigt många kommer på en gång till detta stället. Idag fick jag höra att man bara fick äta i 1,5 timme. Maten är god, men upplevelsen är absolut inte densamma.

Anonym sa...

Håller med föregående talare. Maken till otrevlighet har jag sällan skådat.
Jag, min make och vår ettåriga son skulle ut och äta trevlig lunch. Vet att stället är stort och har barnstolar så vi gick dit. Jag har varit där innan och maten är helt ok och de har Sushibuffé!
Fick frågan av den kvinnan i kassan om barnet skulle äta. Nej, svarade jag eftersom det lilla livet fått sin lunch. "Ni får inte mata barnet!" Säger den mycket passivaggressiva kvinnan och spänner ögonen i mig. Till saken är att vår lille son tycker om att prova saker så vi brukar ge honom små tuggor av allt vi äter men det blir ju inga mängder. Så jag frågade då vänligt om det är ok om jag skulle ge honom några nudlar så att han har nåt att göra och vi föräldrar får en trevlig lunchstund. "Nej!" svarar hon, "Matar ni barnet ska ni betala 49 kr." "Men det är ju bara några nudlar max svarar jag och tillade även att jag kunde betala 10 kr eller nåt liknande om det skulle vara så. Kvinnan tittar på mig som om jag var en idiot och sa att det var deras regler. När jag frågade vem som var ansvarig så svarar hon att det var hon. "Men vad bra sa jag, då kan du ju bestämma att det är ok" Men hon var obeveklig och uppenbart arrogant och lade till att "Vi är en bufférestaurang" Jag kan förstå om vårt barn var 4-5 år men vår 1-åring som dessutom fortfarande ammar kan ju knappast äta dem ur huset. Jag försökte förhandla om ett par nudlar och det hela var så oerhört löjligt. Så vi tog tillbaka våra pengar och gick runt hörnan till Meze nr 1, även det en bufférestaurang som har bättre mat och där personalen ser på med ett leende när vi ger vår son några små bitar bröd.
Jag kommer aldrig gå till Rose Garden så länge den här kvinnan är kvar och jag kommer att dra detta vidare för de ska veta hur deras personal beter sig mot kunderna. Det är ju inte så att det är Operakällan precis och Malmö är en ganska liten stad.

Anonym sa...

Oj då! : Men snälla, alla fattar att ingenting är gratis, Stanna hemma om man har inte tillräkligt med pengar.. lagar mat!!! eller gå på Mc Donalds där få du inte heller gratis. Obs! ser det ut som rose garden behöver dig, gratis ätare? Ps. jag var där den 16-17/06 Fullt med Folk. Personalen var trevliga.

Anonym sa...

Jag förstår att många nyblivna föräldrar börjar ställa mkt krav när de är ute i verkligheten. Men de får vara ngn fason på detta, vilken typ av barn tros de komma få....jo många av dagens ungar blir daddade långt upp i skolåldern. ( jag säger INTE att de gäller "gratis-ätaren". Iaf jag förstår personalen på RG, jag har själv jobbat i butik och restaurang o man blir inte annat än TRÖTT på kunder som tror att de ska få allt "serverat på silverfat". Och sen kanske de kan ske kulturkrockar när stressad förälder med hungriga barn och partner vs. Stressad asiatisk personal. Jag har själv sätt folk vara väldigt otrevliga mot personal på RG och många andra ställen också, att de blir frustrerade när de är språkförbristningar. Ställer själva frågan hur ni själva verkligen låter o uppfattas när ni är på semester i ett engelsk talande land.... Just D!!! Man får vad man betalar för!

Förövrigt kan jag rekommendera RG, speciellt sushi buffén, minus är att de är oftast mkt folk som äter under lunchen.

Anonym sa...

FRUKTANSVÄRT!!! HEMSKT! SÅ DÅLIGT! HEMSK PERSONAL!

Jag har varit där nu 4 gånger och hoppats på att de skall bli bättre. GRYMT otrevlig personal, väldigt ofräsh mat och runt om maten. UNDER ALL KRITIK! Igår var jag seriöst rädd att jag skulle bli matförgiftad! DET ÄR DET VÄRSTA JAG VARIT MED OM!

Har du aldrig varit där? GÅ INTE DIT! Finns så många bättre buffé ställen i centrala Malmö, men denna är bara hemsk, hemsk, hemsk. Och personalen... Dom hälsar inte, snäser ifrån, skiter i att säga till i köket när saker är slut, låtsas som dom inte ser. Hemsk service! Helt jä*la sjukt att folk ens kan tänka på att gå dit!

Johanna sa...

Jag har varit och ätit på Rosegarden två gånger under sommaren. Jag tycker att deras mat är jättegod, ha precis rätt smak och bra styrka. Ett kvitto på det goda betyg rosegarden får är att man ser många asiater äta där på lunchen. Det måste betyda att det finns någonting i maten som är bra och tilltalar. I min gom smakar det utmärkt, och sushin är bra, bättre än på andra ställen som jag ätit på som kallar sig sushi-resturanger. Sushi skall ätas nygjord, och tack vare att de är så mycket folk som äter pårosegarden hinner sushin aldrig stå framme mer än en kvart på sin kylplatta innan ett nytt fat kommer ut eftersom det förra är tomt.
Jag tycker det är tråkigt att läsa om de dåliga erfarenheter som människor har med sig från rosegarden. Och kan bara beklaga då jag tycker det är ett bra ställe och VÄL VÄRT PENGARNA.
Att sedan vissa personer blir magsjuka kan bero på att man inte är var vid kryddorna, frityren eller något helt annat. Jag har dock sett att de annonserar efter nya kockar och förstärkning på serveringspersonalen, det kan man tolka hur man vill, men personligen så tror jag att de utökar för att det går bra och många kommer dit och äter.
Jag tycker det är en ren och fräsh resturang med GOD och VÄLLAGAD BUFFÈ. Toaletterna är alltid rena och rymliga och hela resturanens presentation är fräsh. Att det sedan kan vara nudlar på borden under lunchrusningen är inget att lägga vikt vid, det beror på den höga omsättningen gäster.
Jag tror även att om man bemöter alla man möter med vänlighet och respekt så får man det tillbaka.

Jag ska dit och äta imorgon, och längtar redan efter att få sätta tänderna i det friterade fläsket, som är SAGOLIKT gott. Maten smakar såsom man drömmer om att maten smakade var gång man köpte thai-mat, men som det i själva verket gör på få andra ställen än rosegarden.

Om jag ändrar min uppfattning efter att ha varit där och ätit imorgon lovar jag att meddela så att allt kommer till sin rätt ;)

Ha en trevlig eftermiddag gott folk!
Johanna

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv