torsdag, oktober 01, 2009

Restaurang Ankaret: Ärtsoppa med kött


Betyg: 7 av 12 reflexvästar

Knegarvecka dag 4

Restaurang Ankaret har knegarhakens alla attribut. Blåställ, matbrickor och en övervägande majoritet män som tar om flera gånger av allt utom av salladsbordet. Trots det var salladsbordet även här en trevlig överraskning. Bondbönssalladen hade t.ex. gått hem i de flesta sammanhang.

Ärtsoppan var det heller inget fel på, tvärtom var den riktigt smaklig med sitt tillhörande kött. Pannkakorna drar dock ner betyget, det naturliga är ju att de skulle dra upp betyget men i detta fallet var de gjorda av en mekanisk herre från Tetra Pak eller liknande. Synd, en pannkaka ska avnjutas varm med lite krispiga inslag, annars får det nästan vara.

Även priset är för dyrt, 74 kr är det dyraste knegarstället hittills. Det som annars drog ner betyget mest var det faktum att man var tvungen att se andras matrester nerskyfflade i en svart sopsäck. Det är inte det sista man vill ha på näthinnan efter ett restaurangbesök. Vi lämnar gärna brickor på ställ, men be oss inte skyffla ner allt i en plastsäck tack. Det är inte smakligt.

Ankaret i Kockums lokaler är absolut den sista utposten för knegare i Västra hamnen. Ett vittne om en tid som försvinner. Snyft...

Pris: 74 kr, rikskuponger eller armhävningar


Kockums Restaurang Ankaret
Stora varvsgatan 11
205 55, Malmö
Tel. 040-34 81 32

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som mekanisk herre på Tetra Pak så ska jag fundera över hur vi kan göra förpackningar av pannkakor...Kanske något att ha sylt i?

Lunch i Malmö sa...

Det är väl en alldeles utmärkt idé!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv